HANGİ GİTARI ÇALMAK İSTEDİĞİNİZİ SEÇMENİN 10 YOLU

blog yazısı ekle !

HANGİ GİTARI ÇALMAK İSTEDİĞİNİZİ SEÇMENİN 10 YOLU

Müzik hayatımızın her alanında var olan önemli bir unsurdur. Gitar ise özellikle gençler başta olmak üzere yaygın şekilde Ankara ve tüm ülkemizde sevilerek çalınan ve dinlenen enstrümanların başında gelmektedir. Sevdiği müzikleri gitarla çalmak isteyenlerin bilmeleri gereken bazı bilgiler vardır. Öncelikle hangi tür gitar çalmalarına karar vermeleri gerekmektedir. Bu kararı vermeden önce gitar türleri hakkında bilgi sahibi olmak ve kendinize en uygun türü seçmek gerekir. Bu konuda size yardımcı olması açısından hangi gitarı çalmak istediğinizi seçmenizin 10 yolu hakkında bilgi vereceğiz.



Hazar Azerbaycan Halk Dansları

Kızılay

devamını oku... Adres: Menekşe 1.Sokak No:10 Kızılay - Ankara

Flex Dans ve Sanat Akademi

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Barış Manço Caddesi No:17/A Balgat-Ankara

Seda Müzik ve Sanat Kursu

Beştepe

Ankara Beştepe semti Azaflı Plaza'da bulunan Səda Müzik Kursunda Piyano, Keman, Gitar, Ukulale, Bağlama, Ud, Ney, Şan ve Ritm dersleri her yaş grupuna hitap eden öğrencilere profesyonel hocalarımız tarafından verilmektedir.

Beştepe Səda Müzik Kursunda Piyano dersleri ile birlikte Keman, Gitar, Ukulale, Bağlama, Ud, Ney, Şan ve Ritm Derslerimiz sıfırdan ileri seviyeye kadar hocalarimiz tarafından çalıştırılıyor. Səda Müzik Kursu çalışmalarında Müzik eğitiminin insan yaşamındaki yerini ve önemini kanıtlamaya çalışıyor.

Beştepe Seda Müzik Kursunda Piyano, Keman, Gitar, Ukulale, Bağlama, Ud, Ney ve Ritm derslerinde eğlenceli ve hızlandırılmış şekilde nota okuyarak, Bona ve Solfej çalıştırılacak şekilde dersler verilmektedir. Beştepe Seda Müzik Kursu "Müzik Ruhun Gıdasıdır" deyimine dayanarak ders kayıtlarımız devam etmektedir.


devamını oku...
Adres: Beştepe Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi No:56 Beştepe - Ankara

TC. MEB Düş Sanat Akademi

Batıkent

TC. MEB. ÖZEL DÜŞ GÜZEL SANATLAR KURSU 2016 yılında ANKARA YENİMAHALLE BATIKENT'te kuruldu. Kurulduğu günden bugüne uzman eğitmen kadrosu ile pek çok yetenekli öğrenci ve sporcular yetiştirmiştir.

Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Ortaokul Bale Bölümü, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Ortaokul Müzik Bölümü ve Devlet Opera Bale Çocuk Balesi Bölümü sınavlarına hazırlık sürecinde eğitim vermiş, sınavları kazanmalarına imkan sağlamıştır. Aynı zamanda temel cimnastik eğitimleri vererek cimnastik kulüplerinde lisanslı cimnastik sporcusu olmalarını sağlamıştır. Güzel Sanatlar Lisesi ve çeşitli Devlet Konservatuarlarına hazırlık sürecinde pek çok öğrenciye eğitim vermiş sınavları kazanmaları desteklenmiştir.

Akademimiz tüm eğitmenleri branşlarına uygun lisans eğitimini tamamlamış alan mezunu ve tecrübeli eğitmenlerdir. Eğitim veren her kurumun Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olması gerekmektedir. Akademimiz Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika programı olan, Milli Eğitim Bakanlığı denetimi ve kontrolünde olan Ankara'da ki nadir kurumlardandır.

Çocuklarınızın eğitim aldığı süre boyunca zamanlarını boşa geçirmemesi adını Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurumlarda eğitim almalarına lütfen özen gösteriniz.Akademimizde ŞEHİT ÇOCUKLARI BEDELSİZ BİR ŞEKİLDE EĞİTİM ALMAKTADILAR. ÇÜNKÜ O BEDEL BABALARI TARAFINDAN PEŞİN ÖDENMİŞTİR.


Merak ettikleriniz veya detaylı bilgi için akademimiz ile iletişime geçebilirsiniz.devamını oku...
Adres: Yeni Batı Mahallesi 2408 Sokak No:17 Batı Villaları Yenimahalle - Ankara

Adım Sanat ve Dans Okulu

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Yaşamkent Mah. 3300. Sokak No: E / 5 Modacity Yaşamkent - Ankara

Armoni Dans ve Müzik Akademi

Dikmen

devamını oku... Adres: Osman Temiz Mahallesi 1026. Cadde No:50 Dikmen-Ankara

Angora Dans Stüdyosu

Tunalı

Salsa Angora

SalsaAngora grubu 2003 yılında kurulmuş bir gösteri, organizasyon, dans eğitim grubudur. Bünyesinde yerli ve yabancı pek cok danscı ve eğitmen bulunan SalsaAngora grubu çok farklı dans türleri ile ilgili olarak bu güne kadar pek çok başarılı organizasyon düzenlemiş ve konusunda Türkiye'de bir ilk olmayı başarmıştır.

2003 yılında Kıvanç GÜR, Deniz ŞAYLAN, Ercüment MERGEN, Elif KARAHAN, Muzaffer GÜR tarafından kurulan SalsaAngora şu anda Kıvanç GÜR'ün başkanlığında eğitim hayatına devam etmektedir.Kurulmasından bu yana yaptığı gerek sosyal gerekse kültürel organizasyonlar ile gelişmesini devam ettirmektedir.

2006 yılında Akay caddesi no: 28'de dans stüdyosunu açan SalsaAngora şu anda Türkiye'nin en büyük dans stüdyolarından birine sahiptir. SalsaAngora dans stüdyosu 650 m2 alana yayılmış olup eğitim verilen A Dersliği 170 m2 ve B Dersliği ise Her hafta yapılan farklı etkinlikller ile beraber öğrencilerini hep bir arada tutmayı hedeflemiştir. Aynı zamanda Türkiye Dans Sporları Federasyonu bünyesinde yer alan SalsaAngora'da Kıvanç Gür Türkiye Dans Sporları federasyonu Organizasyon komitesi başkan yardımcılığ, Salsa Hakemliği ve Antrenörlüğü,görevlerini yapmaktadır. 2008-2009 dönemi itibari ile bünyesine yeni eğitmenler katmış olan SalsaAngora 12dans eğitmeni, 18 asistan eğitmeni ve 45 yarışmacısı ile eğitimlerine devam etmektedir.

SalsaAngora Bünyesinde sosyal sınıfların yanında, Salsa,Hiphop,Bachata,Tango,Latin Dansları ve Çocuklar gösteri grupları da bulunmakta ve Yurtiçi Yurtdışı pekçok organizasyonda gösteril

SalsaAngora Grubu haftada 2 defa olacak şekilde; Perşembe günleri Tunus caddesi Newcastle Gate 66, Cumartesi günleri SalsaAngora dans stüdyosu'nda Latin geceleri düzenlenmekte ve Her hafta yine SalsaAngora Dans Stüdyosunda eğitimi verilen dansların pratikleri yapılmaktadır. Öğrencilerine katıldıkları eğitimlerde her 2 ayda bir katılım belgeleri verilmekte ve bu belgeler için özel geceler tertip edilmektedir.

SalsaAngora grubu sene içerisinde yutdışından Avrupa ve Dünya çapında tanınmış hocalar getirterek çeşitli workshoplar ve eğitimler de verdirmektedir.Bu eğitimlere sadece Ankara'dan değil tüm Türkiye'den büyük katılımlar olmakta ve pek çok TV kanalı takip etmektedir.Yeni sezon için de çeşitli latin dans hocaları ile irtibata geçilmiştir. SalsaAngora grubu bünyesinde bulunan yarışmacı çiftler gerek Türkiye gerekse Türkiye dışında yapılan yarışmalarda çeşitli dereceler alarak ülkemizi başarı ile temsil etmişler ve bir çok ödül almışlardır. İlerleyen zamanlarda bu tür yarışmalara daha çok SalsaAngora grubu yarışmacısı katılacaktır.

devamını oku...
Adres: Güvenevler Mah. Güneş Sokak 1/1 - Şili Meydanı Tunalı-Ayrancı-Ankara

Demiurk Sanat Akademi

Yenimahalle

devamını oku... Adres: Yunus Emre Mah. Catalkaya Sokak No: 48-1 Yenimahalle Ankara


1.Bütün gitarların adeta anası olarak bilinen gitar türü, klasik gitardır. Genellikle flamenko ve klasik müzik tarzlarında kullanılan klasik gitarı seçmeden önce hangi tarz müzik yapmak istediğinizi gözden geçirin.

2.Görüntü itibariyle klasik gitara benzeyen akustik gitar ise klasik gitarla kıyasladığımızda basık ve şişman bir yapıya sahiptir. Blues, caz, rock müzik sevenlerin tercih edebileceği bir türdür.

3.Elektrogitarın gövdesi üzerinde bulunan manyetikler ile elektrik akımı sağlanır ve bu akımın amfiye iletilmesi sonuçta oldukça yüksek ses oluşan bir gitar türü olarak bilinmektedir.

4.Elektrogitarla aynı prensipte çalışılan bas gitarın sesi bilinene normal gitarlara oranla bir oktavlık kalın sese sahiptir. Farklı çeşitleri olan bir gitar türüdür.

5.Normal gitarlar gibi görünse bile ses tınıları ve tonları açısından farklı bir türdür. Ara seslerin daha doğru şekilde çıkarılması için yapılmıştır. Türk müziğinde bulunan seslerin ihtiyacını karşılayabilmek adına Erkan Oğur tarafından icat edilmiştir. Arap, Acem ve Türk ezgileri dışında caz ve blus tarzı da icra edilebilir.

6.Lap steel gitarın diğer gitar türlerinden farklı olmasının sebebi ise, sol ele takılan bir metal ile tellere dokunmak suretiyle çalınmasıdır.

7.Klasik gitardaki altı adet bulunana ana tellere bir kalın ya da ince telin eklenmesi sonucunda oluşmuş olan bir trdür.

8.Genelde çelik tellerin bulunduğu 12 telli gitar ile folk, blues ve rock and roll gibi müzikler yapılmaktadır.

9.Jazz gitar ise çoğunlukla caz müzik için kullanılan bir gitar türüdür.

10. Gitar çalmaya karar verenlerin hangi tür gitar çalma konusunda, bu işi bilen eğitimcilerden bilgi ve öneri almalarını da tavsiye ediyoruz.