Ankara Bateri Kursu

Bateri Kursu Ankara Sanat Kursları

Bateri Kursu

Birden fazla vurmalı çalgıyı bir arada içeren bateride ilerleyebilmek uzun süre çalışmayı gerektirmektedir. Bu çalışmalar hem el ve ayak koordinasyonunu sağlamak hem de çalgı aleti hâkimiyetini kuvvetlendirmek üzerinedir. Bateri çalmanın en büyük zorluklarından biri ise müziğe ve ritme ayak uydurmaktır.

Evde yapacağımız çalışmalarla da kendimizi bu konuda geliştirebiliriz. Özelikle evimizin ses sistemine uygun bir elektro-davul alarak kendimizi geliştirebiliriz. Bunun için evde bol bol alıştırma yapmak, bu ko...
devamı...

Sanat Kursu Ara

toplam 3 sonuç bulundu.
1 - 3 arası gösteriliyor.
Bateri Kursu Ankara Sanat Kursları

Bateri Kursu

Birden fazla vurmalı çalgıyı bir arada içeren bateride ilerleyebilmek uzun süre çalışmayı gerektirmektedir. Bu çalışmalar hem el ve ayak koordinasyonunu sağlamak hem de çalgı aleti hâkimiyetini kuvvetlendirmek üzerinedir. Bateri çalmanın en büyük zorluklarından biri ise müziğe ve ritme ayak uydurmaktır.

Evde yapacağımız çalışmalarla da kendimizi bu konuda geliştirebiliriz. Özelikle evimizin ses sistemine uygun bir elektro-davul alarak kendimizi geliştirebiliriz. Bunun için evde bol bol alıştırma yapmak, bu konuda ilerlemek için yararımıza olacaktır. İyi bir baterist olmak için bol bol alıştırma yapmalı ve ilgili bateri kursu veren yerlerden yardım almalıyız. Ankara da bu tür özel bateri kursu veren yerler bulunmaktadır. Bateri kursunun ortalama ders süresi haftada 1 saattir. Bu süre kurs yerinin hazırladığı eğitim programlarına ve kurs günlerine göre değişiklik gösterebilir.

Müzisyenlerin en çok tercih ettiği müzik aletlerinden biri olan bateri, pek çok vurmalı çalgıyı içerisinde barındırır ve şarkılara ritim tutmak için kullanılır. Genel olarak metronom vasıtasıyla tutulan ritmin, müzisyen tarafından belirli bir düzeyde takip edilmesine dayanan bir müzik aletidir. Bateri Fransızca kökenlidir. Bateri çalmak isteyen bir kişi teknik çalışmalara uymalı ve iyi bir kulağa sahip olması gerekmektedir.

Davul çalmaya yarayan alete baget adı verilir. Bagetler farklı çeşit ve modellerdedir. Bagetler incelik ve kalınlık bakımından da değişik çeşitlere ayrılmaktadır. Normal bir davulun temel özelliği 5 parça davuldan ve 3-4 parça zil setinden oluşmaktadır. Bateri çalmak isteyen kişinin tekniğine göre değişen davul dizilişi eklenebilir. Bu dizilişlerin her bir parçası farklı bir tonlamaya sahiptir.

Davulda ritim ve teknik alıştırmalar önemli yer tutar. Bateri kursu süresince, sağ ve sol ayağın geliştirilmesi için yapılan twin pedal uygulamaları, paradidle, double stroke ve baget tutuş egzersizleri de vardır. Onaltılık, dörtlük ve sekizlik vuruş tekniklerini de kapsayan bu süreçte kick alıştırmaları da çok önemlidir. Davul çalmak isteyen kişilerin ev ortamında yapabileceği en iyi çalışma practice pad üzerinde yapacağı çalışmadır. Yapılan bu çalışmalar el hızının ve ritmin geliştirilmesine olanak sağlar. Bunun için baget almak yeterlidir.

4/4, 9/8, 6/8 ve 7/8'lik ritimler Türk müziğinde en çok tercih edilen ritimlerdir. En yaygın olan ritim türleri ise 4/4 ve 9/8'dir. Parça için oluşturulmak istenen ritim özelliklerine bağlı olarak değişen bu durum, şarkı içerisinde geçen sözlere göre de değişebilmektedir. Ritim oluşturmak amacı, şarkının akışını sağlamak ve kulak doygunluğu elde etmektir.

Davul çalmaya başlamanın belirli bir yaş düzeyi yoktur. Ancak süreci olumlu yönde etkilemek için çocukluk döneminden başlamanın önemli olduğu bilinmektedir. Bu şüreç kişinin kendini geliştirme yeteneğine bağlı olarak değişebilir. Ayrıca kişinin kulağın sesleri ve ritmi ne kadar iyi algıladığı da önem arz etmektedir. Bazı müzisyenler erken yaşlarda davul çalmaya yeteneğine sahiptirler. Bu yeteneğe sahip olmayanlar ise bu yeteneğini geliştirmek için bateri kursuna gitmesi şarttır.

Bateri çalmanın bize sağlayacağı faydaları 5 maddede açıklayabiliriz.

1- Depresyonu önler: Bateri çalmanın kişinin psikolojisini de olumlu yönde etkilediği bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır. Depresyon şikâyeti olan kişiler üzerinde yapılan araştırmada 2 gruba ayrılan hastalardan birinci grup sadece psikologlarla görüşürken ikinci grup aynı zamanda müzik terapisi de aldı. Müzik terapisi alanların iyileşmesi daha hızlı ve kolay olduğu gözlemlendi.

2- Kalorilerimizi yakar: Yaklaşık 1 saat bateri çalmak 250 kalori yakmamızı sağlar. Yapılan araştırmalar bir saat bateri çalmanın, bir saatlik fitness ve tempolu yürümeye eşit olduğunu gösterdi. Bateri çalmak aynı zamanda kalp hızını ve kan akışını da hızlandırıyor.

3- Çocukların zihin gelişimine katkı sağlar: Müzikle uğraşmak çocukların zihinsel gelişimine olumlu yönde etkiler. Bateri çalmak da çocukların ritim duygularını geliştirir ve çocukların odaklanma ve dinleme kabiliyetlerini arttırır. Ayrıca yapılan araştırmalarda müzik eğitimi alan çocukların IQ'sunun daha yüksek olduğu ve derslerinde daha başarılı olduğu gözlemlenmiştir.

4- Stresten korur: Bateri çalmak vücudumuzun endorfin hormonu salgılamasını sağlayarak stresten uzaklaştırır.

5- Beynin her iki tarafını çalıştırır: Beynimizin sağ lobu sezgisel, bütünsel ve subjektif düşünürken sol lobu analitik objektif ve rasyonel düşünür. Normalde beynimizin bir tarafını daha fazla kullanırız. Ancak bateri çalarsak beynimizin her iki tarafını da eşit kullanabiliriz.

Bu faydalarından dolayı çocuklarımızı sanat kursu almak için bu tür kurslara göndermek çocuklarımızın gelişimi açısından yararlı olacaktır.