SANATIN DİYARI UD KURSU

blog yazısı ekle !

SANATIN DİYARI UD KURSU

Ud, Türk sanat müziğinin vazgeçilmez müzik aletlerinden bir tanesidir. Ezgileri ve sesi ile dinleyen herkesi kendisine aşık eden bir müzik aleti arıyorsanız sizlere en doğru adreslerden biri olan ud müzik aletini tavsiye ediyoruz. Ud çalanların essiz ezgileriyle onları dinleyen herkesi kendisine hayran bırakıyor ve bu konuda üstüne tanımamaktadır.

Türk müziğinde udun çok önemli bir yeri vardır. Özellikle Türk sanat müziğine gönül veren tüm herkesi kendisine âşık eden ve dinleyenleri kendisini çalma arzusu uyandıran ud öğrenmek için sizleri Ankara ud kurslarına bekliyoruz.




Telli bir müzik aleti olan ud perdesiz bir yapıya sahiptir. Bu özelliğinden dolayı çok zor çalınan bir müzik aleti olduğu öne çıkarılır. Yalnız bu hiçbir şekilde öğrenmeye engel olmamıştır. Uda gönül veren öğrencilerimiz için yeteri kadar çalışıp uda yüreğini veriyor ve udu ustaca çalabiliyorlar.

Seda Müzik ve Sanat Kursu

Beştepe

Ankara Beştepe semti Azaflı Plaza'da bulunan Səda Müzik Kursunda Piyano, Keman, Gitar, Ukulale, Bağlama, Ud, Ney, Şan ve Ritm dersleri her yaş grupuna hitap eden öğrencilere profesyonel hocalarımız tarafından verilmektedir.

Beştepe Səda Müzik Kursunda Piyano dersleri ile birlikte Keman, Gitar, Ukulale, Bağlama, Ud, Ney, Şan ve Ritm Derslerimiz sıfırdan ileri seviyeye kadar hocalarimiz tarafından çalıştırılıyor. Səda Müzik Kursu çalışmalarında Müzik eğitiminin insan yaşamındaki yerini ve önemini kanıtlamaya çalışıyor.

Beştepe Seda Müzik Kursunda Piyano, Keman, Gitar, Ukulale, Bağlama, Ud, Ney ve Ritm derslerinde eğlenceli ve hızlandırılmış şekilde nota okuyarak, Bona ve Solfej çalıştırılacak şekilde dersler verilmektedir. Beştepe Seda Müzik Kursu "Müzik Ruhun Gıdasıdır" deyimine dayanarak ders kayıtlarımız devam etmektedir.


devamını oku...
Adres: Beştepe Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi No:56 Beştepe - Ankara

Temel Eğitim Spor Kulübü

Keçiören

devamını oku... Adres: Aktepe Mahallesi 949. Cadde 32/B Keçiören - Ankara


Geniş ve çeşitli ses yapısıyla koca bir orkestrayı bünyesinde bulundurabilen bir müzik aletidir. Çok çeşitli ve kendine özgü sesiyle sizlerde ud ile diğer müzik aletleri arasındaki farkı gözlemleyebileceksiniz. Ud çalmak müzik kulağı gerektirir. Bu yüzden çalınması zor deniliyor. Kursumuza aldığımız her öğrenciye bu konuda ders vererek bu eksikliklerini çok çalışma ve sabır ile gideriyoruz.

Dilerseniz udun tarihinden biraz bahsedelim. Ud bazı eski kaynaklara göre ünlü mucit ve filozof olan Farabi tarafından yapıldığı yazılsa dahi öyle olmadığı daha güçlü deliller ile ortaya çıkarılmıştır. Farabi'den çok önce var olan minyatür ile kabartmalarda uda çok benzeyen bir müzik aletinin ortaya çıktığı ve bunun udun ilk atası olduğu minyatürlerde ve kabartmalarda ortaya çıkarılıyor. Farabi ise uda bir yel daha eklemiştir.

Kısa saplı oluşu ve derin bir tekneye sahip bir yapısı ile diğer müzik aletlerinden oldukça farklıdır. Klasik Türk müziği, Türk halk müziğinde çok önemli bir yere hatta en üst seviyeye sahiptir. Türk musikisinde çok büyük önemi vardır.

Sizlerde Türk musikisi için son derece önemli olan ve bir o kadarda güzel müzik aletini çalmak ve sanatınızı icra etmek istiyorsanız sizleri Ankara ud kurslarına davet ediyoruz. Saygı değer ve kursumuzca çok önemli bir yere sahip olan ve engin bilgilere sahip öğretmenlerimiz ile ud hakkında merak ettiğiniz her türlü bilgiye sahip olacaksınız.