SANATIN ADRESİ UD KURSU

blog yazısı ekle !

SANATIN ADRESİ UD KURSU

Türk müziğinde ve ezgilerinde önemli bir yere sahip olan ud sizleri essiz sesi ile bulunduğunuz yerden alıp uzak diyarlara götürecektir. Sesi ile birçok kişinin beğenisini kazanan ve dinleyenlerin ud çalma isteğini uyandıran bu güzel müzik aletiyle ilgili sizlere detaylı bilgi vermek istiyoruz.

Ud müzik aletinin biraz tarihinden bahsedecek olursak udun bazı kaynaklara göre ünlü mucit Farabi tarafından üretildiği yazılsa da Farabi'den önce olan minyatür ve kabartmalarda uda benzer bir müzik aletinin ortaya çıktığı minyatürlerde ve yazılan kabartmalarda belirtiliyor. Yalnız şöyle bir gerçek var ki Farabi uda bir yel daha eklemiştir. Bilinen eski müzik aletlerinden biridir. Osmanlıda en parlak dönemini yaşayan ud geçmişten günümüze kadar




Geniş ses yelpazesine sahip olan ud tek bir tınısıyla tüm orkestrayı bünyesinde taşıyan çok çeşitli bir ses yeteneğine sahiptir. Ud çalan sanatçılarımıza udi denir ve kendileri Türk müziğinde ok önemli yere sahiptir. Telli bir müzik aleti olan ud özelliklede Türk hal müziğinin vazgeçilmez bir parçasıdır.

Seda Müzik ve Sanat Kursu

Beştepe

Ankara Beştepe semti Azaflı Plaza'da bulunan Səda Müzik Kursunda Piyano, Keman, Gitar, Ukulale, Bağlama, Ud, Ney, Şan ve Ritm dersleri her yaş grupuna hitap eden öğrencilere profesyonel hocalarımız tarafından verilmektedir.

Beştepe Səda Müzik Kursunda Piyano dersleri ile birlikte Keman, Gitar, Ukulale, Bağlama, Ud, Ney, Şan ve Ritm Derslerimiz sıfırdan ileri seviyeye kadar hocalarimiz tarafından çalıştırılıyor. Səda Müzik Kursu çalışmalarında Müzik eğitiminin insan yaşamındaki yerini ve önemini kanıtlamaya çalışıyor.

Beştepe Seda Müzik Kursunda Piyano, Keman, Gitar, Ukulale, Bağlama, Ud, Ney ve Ritm derslerinde eğlenceli ve hızlandırılmış şekilde nota okuyarak, Bona ve Solfej çalıştırılacak şekilde dersler verilmektedir. Beştepe Seda Müzik Kursu "Müzik Ruhun Gıdasıdır" deyimine dayanarak ders kayıtlarımız devam etmektedir.


devamını oku...
Adres: Beştepe Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi No:56 Beştepe - Ankara

Temel Eğitim Spor Kulübü

Keçiören

devamını oku... Adres: Aktepe Mahallesi 949. Cadde 32/B Keçiören - Ankara


Ud perdesiz olmasıyla çalınması zor gibi görünen bir müzik aleti olmasına rağmen aslında iyi bir eğitim ile kolayca çalabilir ve müziğin en derinliklerinde kendinizi bulabilirsiniz. , kısa saplı ve oldukça derin bir tekneye sahip yapısı olan müzik aleti olup klasik Türk müziği ve Türk halk müziğinde çok önemli bir yere sahiptir. Türk musikisi açısından büyük önem taşır.

Sizlerde bu güzel müzik aletini çalmak ve sanatın hakkını vermek istiyorsanız sizleri Ankara ud kurslarına bekliyoruz. Engin bilgilere sahip öğretmenlerimiz ile sizlerde ud hakkında her türlü bilgiye sahip olacak ve başarılı bir ud sanatçısı yani udi olacaksınız. Derslerimiz tamamıyla sizin memnuniyeti üzerine kurulmuştur. Kursumuzun en çok önem verdiği ve hiç bir şekilde taviz vermediği konu öğrencilerimizin memnuniyetidir.

Kursumuz ve verdiğimiz dersler hakkında daha detaylı bir bilgiye sahip olmak için aklınıza takılan sorulara cevap bulmak için bizlere iletişim adreslerinden ulaşabilir ve sorularınızı cevaplandırabilirsiniz. Sanatın ve müziğin o masalları andıran dünyasına Ankara ud kursları ile adım atabilirsiniz.