Ankara Oryantal Dans Kursu

Oryantal Dans Kursu Ankara Sanat Kursları

ORYANTAL DANS KURSU

Oryantal dans içimizi kıpır kıpır eden, dans etmeyi sevmeyen kişilerin bile en azından tempo tutmasını sağlayan son derece hareketli bir dans türüdür. Göbek dansı olarak da bilinmektedir. Tarihinin çok eski zamanlara dayandığı bilinmektedir. Osmanlı döneminde de kuşkusuz bir hayli önem taşımaktadır fakat daha eskiye, antik çağa kadar uzandığı bilinmektedir. Kadınların vücut kıvrımlarına göre tasarlanmış bir dans türüdür. Oryantal yapan kadın dansçılara dansöz, pek sık rastlanmasa da erkek dansçılarına ise d...
devamı...

Sanat Kursu Ara

toplam 10 sonuç bulundu.
1 - 10 arası gösteriliyor.
Oryantal Dans Kursu Ankara Sanat Kursları

ORYANTAL DANS KURSU

Oryantal dans içimizi kıpır kıpır eden, dans etmeyi sevmeyen kişilerin bile en azından tempo tutmasını sağlayan son derece hareketli bir dans türüdür. Göbek dansı olarak da bilinmektedir. Tarihinin çok eski zamanlara dayandığı bilinmektedir. Osmanlı döneminde de kuşkusuz bir hayli önem taşımaktadır fakat daha eskiye, antik çağa kadar uzandığı bilinmektedir. Kadınların vücut kıvrımlarına göre tasarlanmış bir dans türüdür. Oryantal yapan kadın dansçılara dansöz, pek sık rastlanmasa da erkek dansçılarına ise dansör denilmektedir.

Aslında ilk bakışta ritme ayak durdurularak, içten gelerek yapılan bir dans türüymüş gibi görünse de özellikle son zamanlarda sanat kursu adı altında pek çok oryantal kursuna rastlamamız mümkündür. Oryantal kursu, hareketleri doğru kullanmayı, ritme daha güzel ayak uydurmayı öğretmekle birlikte vücudunu forma sokmak ya da formda kalmak isteyen kadınlarında önceliği haline gelmiştir. Vücudun hemen hemen her yerini dans ettirdiği için ve özellikle kilo problemi yaratan göbek, kalça gibi hatları inceltmeye yardımcı olduğu aşikâr bir gerçektir.

Oryantal kurslarına ne yazık ki her yerde rastlamamız mümkün olmuyor. Ankara, İstanbul gibi imkân fazlalığı olan yerlerde sık karşılaşabileceğimiz gibi daha küçük yerlerde böyle bir imkânımız olmayabilir. Temel eğitimini almak için kendimize hayatımızdan bir zaman dilimi ayırıp, imkânı olan yerlerde eğitimini aldıktan sonra sürekli hale getirebiliriz.

Oryantal de dikkat edilmesi gereken önemli bir detay ise bu dansın ayakkabı olmadan, yalın ayak yapılıyor olmasıdır. Bu herkes tarafından bilinmediği için topuklu ayakkabıyla bu dansı yapan dansözlere rastlayabiliriz. Fakat geçmişine bakıldığı zaman dansın kıyafetleriyle birlikte tamamlayıcısıdır yalın ayak olmak.

Dans edilirken isteğe göre pek çok aksesuar kullanılabilir oryantal dans ile birlikte. Peçe, tül ya da sopa bunlara örnektir. İlk öncelerde bu aksesuarlar korunma amaçlı kullanılmaktaydı fakat sonrasında dansla bütünleşmiştir. Günümüzde ise kullanımına pek rastlanmamaktadır bu özelliğini kaybetmiştir yani. İçimizde bu dans türüne yeteneğimiz olduğunu düşünüyor fakat kimsenin olmadığı yerlerde sadece kendimize göre figürler sergiliyorsak bununla sınırlı kalmamalı eğitimini alıp, kendimizi daha çok geliştirmeli ve bu yönde ilerlemeliyiz. Yeteneğimizi istersek meslek olarak istersek günlük hayatın stresinden uzaklaşmak için kullanabiliriz.