SANATIN RUHU SANAT KURSU

blog yazısı ekle !

SANATIN RUHU SANAT KURSU

Sanat nedir? Ne anlama gelmektedir? Öncelikle bu konu üzerinde yoğunlaşıp daha sonra bu konu hakkında örnekler verelim. Sanatın tanımı; Bir etkinliğin gerçeğe dönüştürülmesi ya da belli bir işin yapılmasıyla ilgili kullanılan yollardır. Bilgi ve kuralla­rın büyük bir bütünü olarak geçer. Bir başka tanımı ise estetik duyguyu oluşturarak, yansıtılarak oluşan biçimlendirme tarzıdır.




Sanat tamamıyla hayal ürününden oluşmamaktadır elbette ki. Hayal gücünün varlığına kendi duygularınızın da katılmasıyla gerçeğe dönüşür. İçinizde biriken duyguların dışa vurulmuş haline sanat ortaya çıkan esere de sizinde tahmin edebileceğiniz gibi sanat eseri denir. Sanat bay, bayan ve çocuk demeden hiçbir şekilde fark gözetmeksizin her birey kendi iç dünyasını dışarıya vurması diğer insanlara aktarması olayıdır.

Temel Eğitim Spor Kulübü

Keçiören

devamını oku... Adres: Aktepe Mahallesi 949. Cadde 32/B Keçiören - Ankara

Angora Dans Stüdyosu

Tunalı

Salsa Angora

SalsaAngora grubu 2003 yılında kurulmuş bir gösteri, organizasyon, dans eğitim grubudur. Bünyesinde yerli ve yabancı pek cok danscı ve eğitmen bulunan SalsaAngora grubu çok farklı dans türleri ile ilgili olarak bu güne kadar pek çok başarılı organizasyon düzenlemiş ve konusunda Türkiye'de bir ilk olmayı başarmıştır.

2003 yılında Kıvanç GÜR, Deniz ŞAYLAN, Ercüment MERGEN, Elif KARAHAN, Muzaffer GÜR tarafından kurulan SalsaAngora şu anda Kıvanç GÜR'ün başkanlığında eğitim hayatına devam etmektedir.Kurulmasından bu yana yaptığı gerek sosyal gerekse kültürel organizasyonlar ile gelişmesini devam ettirmektedir.

2006 yılında Akay caddesi no: 28'de dans stüdyosunu açan SalsaAngora şu anda Türkiye'nin en büyük dans stüdyolarından birine sahiptir. SalsaAngora dans stüdyosu 650 m2 alana yayılmış olup eğitim verilen A Dersliği 170 m2 ve B Dersliği ise Her hafta yapılan farklı etkinlikller ile beraber öğrencilerini hep bir arada tutmayı hedeflemiştir. Aynı zamanda Türkiye Dans Sporları Federasyonu bünyesinde yer alan SalsaAngora'da Kıvanç Gür Türkiye Dans Sporları federasyonu Organizasyon komitesi başkan yardımcılığ, Salsa Hakemliği ve Antrenörlüğü,görevlerini yapmaktadır. 2008-2009 dönemi itibari ile bünyesine yeni eğitmenler katmış olan SalsaAngora 12dans eğitmeni, 18 asistan eğitmeni ve 45 yarışmacısı ile eğitimlerine devam etmektedir.

SalsaAngora Bünyesinde sosyal sınıfların yanında, Salsa,Hiphop,Bachata,Tango,Latin Dansları ve Çocuklar gösteri grupları da bulunmakta ve Yurtiçi Yurtdışı pekçok organizasyonda gösteril

SalsaAngora Grubu haftada 2 defa olacak şekilde; Perşembe günleri Tunus caddesi Newcastle Gate 66, Cumartesi günleri SalsaAngora dans stüdyosu'nda Latin geceleri düzenlenmekte ve Her hafta yine SalsaAngora Dans Stüdyosunda eğitimi verilen dansların pratikleri yapılmaktadır. Öğrencilerine katıldıkları eğitimlerde her 2 ayda bir katılım belgeleri verilmekte ve bu belgeler için özel geceler tertip edilmektedir.

SalsaAngora grubu sene içerisinde yutdışından Avrupa ve Dünya çapında tanınmış hocalar getirterek çeşitli workshoplar ve eğitimler de verdirmektedir.Bu eğitimlere sadece Ankara'dan değil tüm Türkiye'den büyük katılımlar olmakta ve pek çok TV kanalı takip etmektedir.Yeni sezon için de çeşitli latin dans hocaları ile irtibata geçilmiştir. SalsaAngora grubu bünyesinde bulunan yarışmacı çiftler gerek Türkiye gerekse Türkiye dışında yapılan yarışmalarda çeşitli dereceler alarak ülkemizi başarı ile temsil etmişler ve bir çok ödül almışlardır. İlerleyen zamanlarda bu tür yarışmalara daha çok SalsaAngora grubu yarışmacısı katılacaktır.

devamını oku...
Adres: Güvenevler Mah. Güneş Sokak 1/1 - Şili Meydanı Tunalı-Ayrancı-Ankara


Sanatın tüm güzellikleri, dışa vuruş şeklini ve öğrenmek istediğiniz daha fazla bilgiyi kendini benliğinizde toplamak ve hissetmek, almış olduğunuz eğitim sonunda büyük usta sanatkârlardan sadece bir tanesi olmak istiyorsanız, böyle bir hayaliniz varsa sizleri Ankara sanat kurslarına davet ediyoruz. Sanatı büyük bir ağaç gibi görebilirsiniz. Her dalını geniş eğitim sistemimiz ile öğrenmenin yolunu çok rahat bir şekilde bulabilirsiniz.

Sanat tarihinin başlangıcı insanlık tarihi başlangıcı ile aynı tarihe dayanır. Sanat ilk olarak hayatımızda resim, müzik ve seramik dalları ile yer edinmiştir. Fakat bunu sanatsal bir duygu ile değil ihtiyaçtan dolayı yapılmaya başlanmıştır. Sanat ilk insanların olduğu çağlarda çıkıyor karşımıza. Çok daha sonraları ise bu sanatların peşinden heykelcilik, tiyatro, müzik aletleri, ahşap boyama, halı dokuma, ebru sanatı gibi birçok sanat dalı ortaya çıkmıştır.

Ankara sanat kursları ile yapmak istediğiniz her şeyi çok kısa bir sürede yapacak ve usta bir sanatçı olmaya ilk adımlarınızı atmış olacaksınız. İçinizde kopan fırtınalara bir dur deme vakti geldi kendinizi hayallerinizi dışarıya sanat ile vurmaya ve bu şekilde hem maddi hem de manevi bir fayda elde etmek herkesin olduğu gibi sizinde çok istediği bir durum olabilir.

Sanat kurslarımızın tüm aktivitesi, hizmeti hakkında daha detaylı bir bilgi edinmek için internet adresimize veya iletişim adreslerimizden bizlere ulaşabilirsiniz.