TÜRK MUSİKİSİNDE KANUN ESİNTİLERİ

blog yazısı ekle !

TÜRK MUSİKİSİNDE KANUN ESİNTİLERİ

Kanun telli bir çalgı aleti olup oturarak veya bağdaş kurularak çalınabilen bir müzik aletidir. Özellikle Ortadoğu ve Anadolu'da çokça sevilen Türk sanat müziği camiasında önemli bir yere sahiptir.

Onlarca sesi, tınıyı tek bir dokunuşta çıkarabilen bir müzik aleti olan kanun çok karmaşık bir müzik aleti gibi görünse de sabır ve emek ile sizlerde çok güzel ezgiler çıkarabilirsiniz. Kanunda diğer telli aletlere nazaran daha farklı bir çalma yöntemi uygulanır.




Geniş gövdesinin kenarında bulunan mandallar sayesinde tek bir telde hem tiz bir sesi hem de derin bir sesi tek bir dokunuşla çıkarabilirsiniz. Bu özelliği sayesinde daha çok karmaşık gibi görünse de kanun âşıklarının sabrı ile emeğinin harika sanat eserleri ortaya çıkacaktır. 17. yy ilk kanun örneklerini bulabilirsiniz.

Kanunun tarihçesi yüzyıllar öncesine dayanır. 17. yy ilk ortaya atılan lakin ezgisi ile yeterince ilgi görememiştir. Daha sonraları ise Kanuni Hacı Arif Bey ve eşsiz eserleri sayesinde yeniden önem kazanmıştır. Önceleri sadece saraylarda çalınan kanun daha sonra halkın arasına girerek yayılmıştır.

Seda Müzik ve Sanat Kursu

Beştepe

Ankara Beştepe semti Azaflı Plaza'da bulunan Səda Müzik Kursunda Piyano, Keman, Gitar, Ukulale, Bağlama, Ud, Ney, Şan ve Ritm dersleri her yaş grupuna hitap eden öğrencilere profesyonel hocalarımız tarafından verilmektedir.

Beştepe Səda Müzik Kursunda Piyano dersleri ile birlikte Keman, Gitar, Ukulale, Bağlama, Ud, Ney, Şan ve Ritm Derslerimiz sıfırdan ileri seviyeye kadar hocalarimiz tarafından çalıştırılıyor. Səda Müzik Kursu çalışmalarında Müzik eğitiminin insan yaşamındaki yerini ve önemini kanıtlamaya çalışıyor.

Beştepe Seda Müzik Kursunda Piyano, Keman, Gitar, Ukulale, Bağlama, Ud, Ney ve Ritm derslerinde eğlenceli ve hızlandırılmış şekilde nota okuyarak, Bona ve Solfej çalıştırılacak şekilde dersler verilmektedir. Beştepe Seda Müzik Kursu "Müzik Ruhun Gıdasıdır" deyimine dayanarak ders kayıtlarımız devam etmektedir.


devamını oku...
Adres: Beştepe Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi No:56 Beştepe - Ankara

Temel Eğitim Spor Kulübü

Keçiören

devamını oku... Adres: Aktepe Mahallesi 949. Cadde 32/B Keçiören - Ankara


Kanun çalan kişiye kanuni denir. Eğer sizde buram buram Anadolu tarihi kokan bir müzik aletini ustalıkla çalan bir kanuni olmak istiyorsanız.

Sizlere kanun ile ilgili her detayı öğretecek olan Ankara kanun kurslarına davet ediyoruz. Bire bir özel dersler ile kanun öğrenmek hiç bu kadar kolay olmamıştı. Kanunun eşsiz sesi ile sizleri dinleyenleri büyülemek istiyorsanız kurslarımıza kesinlikle katılmalı ve yeteneklerimizin farkına bir an önce varmalısınız.

Yeteneklerinize bir yenisini daha eklemek ve bu eklemeyi de bir kanun aşkı ile yapmak istiyorsanız daha ne bekliyorsunuz? Bence hemen en yakın kanun kurslarına gitmelisiniz ve sizlere huzur veren o güzel notalara dokunmalısınız o notaları seslerin tınısını ruhunuzun derinliklerinde hissetmelisiniz.

Bayanlar ve baylar var olan yeteneklerinizi kullanmalısınız yoksa onlar bir gün körelip gider o yeteneklerinize yazık etmeyin ve yeteneklerinizi kanun aşkınızla bütünleştirin. Sizler için en uygun olan bu Ankara kanun kurslarına gitmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Çünkü oradaki öğretmenlerin bilgisiyle sizleri de aydınlatacaklardır. Bence bu fırsatı kaçırmamalısınız.