ANADOLU'NUN TELİ KANUN KURSU

blog yazısı ekle !

ANADOLU'NUN TELİ KANUN KURSU

Dünyaca ünlü bir müzik aleti olmasına rağmen özellikle Ortadoğu ve Türkiye'nin orkestrasında olmazsa olmaz telli çalgılarından bir tanesidir kanun. Onlarca ses ve tınıyı tek bir vuruşla çıkaran seste ahenk ve uyumu tek bir dokunuşla yapan önemli müzik aletlerimizdendir kanun.

Kanun'un telleri ülkeden ülkeye ve kullanılan müzik türünden türüne göre farklılıklar gösterir ve bu farklılıklar kanunda bulunan tel sayısından kaynaklanır. Yalnız bu ses çıkışında herhangi bir fazlalık veya eksiklik katmaz yalnızca kanunu çalan müzisyene daha fazla ses çıkarma yeteneği oluşturuyor. Aynı zamanda bu müzik aletini çalan saygı değer kanunilerin çalmasını kolaylaştırıyor.



Seda Müzik ve Sanat Kursu

Beştepe

Ankara Beştepe semti Azaflı Plaza'da bulunan Səda Müzik Kursunda Piyano, Keman, Gitar, Ukulale, Bağlama, Ud, Ney, Şan ve Ritm dersleri her yaş grupuna hitap eden öğrencilere profesyonel hocalarımız tarafından verilmektedir.

Beştepe Səda Müzik Kursunda Piyano dersleri ile birlikte Keman, Gitar, Ukulale, Bağlama, Ud, Ney, Şan ve Ritm Derslerimiz sıfırdan ileri seviyeye kadar hocalarimiz tarafından çalıştırılıyor. Səda Müzik Kursu çalışmalarında Müzik eğitiminin insan yaşamındaki yerini ve önemini kanıtlamaya çalışıyor.

Beştepe Seda Müzik Kursunda Piyano, Keman, Gitar, Ukulale, Bağlama, Ud, Ney ve Ritm derslerinde eğlenceli ve hızlandırılmış şekilde nota okuyarak, Bona ve Solfej çalıştırılacak şekilde dersler verilmektedir. Beştepe Seda Müzik Kursu "Müzik Ruhun Gıdasıdır" deyimine dayanarak ders kayıtlarımız devam etmektedir.


devamını oku...
Adres: Beştepe Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi No:56 Beştepe - Ankara

Temel Eğitim Spor Kulübü

Keçiören

devamını oku... Adres: Aktepe Mahallesi 949. Cadde 32/B Keçiören - Ankara


Dilerseniz sizlere kısaca kanunun tarihçesinden biraz bahsedelim. 17 yy.da ortaya çıkmış lakın pek bir ilgi görememiştir. Daha sonra kanuni hacı arif bey sayesinde yeniden hak ettiği değeri kazanmıştır.

Kanun insanda kulak yeteneğinin gelişmesinde ve tınılarda ki farklılığı çok çabuk fark edebilme özelliği sağlıyor. Özellikle Türk musikisinde önemli bir yere sahiptir. İki elin yüzük parmaklarına takılan metal ile çalınıp tellere dokunarak ses çıkarılır. Kanunun Türk musikisinde önemli bir yere sahip olmasındaki nedeni tınısı ve ahengi her müzik aletine ayak uydurmasıdır.

Kanun çalan kişiye kanuni denir ve önemli bir yeri vardır. Oturarak çalınan bu müzik aleti görünümü itibariyle çok zor çalınıyormuş gibi görünse de emek ve sabır ile sizlerde bu konuda uzmanlaşabilir ve çok güzel besteler yapabilirsiniz. İster hobi olarak çalmayı isteyin iste maddi kazanç elde etmek için öncelikle öğrenme işi sabır işidir. Gereken ilgiyi kendisine gösterdiğinizde sizlerde muhteşem ezgiler ortaya çıkaracaksınız.

Sevgili kanun çalma aşkı ile yanıp tutuşan müzik âşıkları. Kanun çalmaya başladığınız andan itibaren çevrenizdeki kişilerin etkiniz altına alacak ve yeteneklerinizi hem kendinize hem de çevrenizdekilere kanıtlamış olacaksınız. Sizlerde bir sanatçı olmak ve benzersiz besteler yapıp bu besteleri güzel ve herkesi mest edecek bir şekilde çalabilirsiniz.

Önemli kanun sanatçısı olmak için ilk adımı atmalı ve Ankara kanun kurslarında ders almalısınız. Ankara kanun kursları sizlere bu işi bilenlerden yani usta hocalarımızdan kanun çalmanın en ince ayrıntılarını öğrenebilirsiniz.