MÜZİĞİN TINISI ORG KURSU

blog yazısı ekle !

MÜZİĞİN TINISI ORG KURSU

Müzik ruhun gıdasıdır. Bunu hepimiz hayatımızda bir kere dahi olsun muhakkak duymuş ya da söylemişizdir. Bu konuda kesinlikle haklıyızdır. Müzik ruhu dinlendiren bunu yaparken de insanda pozitif duyguların yeşermesini sağlayan önemli bir sanat dalıdır. Dünya çapında tüm sanatçılar müzik aleti kullanan bireylerin içerisinde çok zeki bir unvan ile bakılırlar. Nedeni ise müziğin hem ruhu hem de zihni geliştirici bir etkisi vardır.




Org piyanoya benzerlikleri ile tanınan fakat aslında sadece görünüm ile benzerlik gösteren kıymetli ve herkes tarafından sevilen bir müzik aletidir. Batı müziğinin bilinen en eski müzik aleti olması onu daha çok vazgeçilmez bir etki içerisinde bırakıyor. Klavyeli bir müzik aleti olması onu piyanoya benzer bir nitelik kılıyor.

Seda Müzik ve Sanat Kursu

Beştepe

Ankara Beştepe semti Azaflı Plaza'da bulunan Səda Müzik Kursunda Piyano, Keman, Gitar, Ukulale, Bağlama, Ud, Ney, Şan ve Ritm dersleri her yaş grupuna hitap eden öğrencilere profesyonel hocalarımız tarafından verilmektedir.

Beştepe Səda Müzik Kursunda Piyano dersleri ile birlikte Keman, Gitar, Ukulale, Bağlama, Ud, Ney, Şan ve Ritm Derslerimiz sıfırdan ileri seviyeye kadar hocalarimiz tarafından çalıştırılıyor. Səda Müzik Kursu çalışmalarında Müzik eğitiminin insan yaşamındaki yerini ve önemini kanıtlamaya çalışıyor.

Beştepe Seda Müzik Kursunda Piyano, Keman, Gitar, Ukulale, Bağlama, Ud, Ney ve Ritm derslerinde eğlenceli ve hızlandırılmış şekilde nota okuyarak, Bona ve Solfej çalıştırılacak şekilde dersler verilmektedir. Beştepe Seda Müzik Kursu "Müzik Ruhun Gıdasıdır" deyimine dayanarak ders kayıtlarımız devam etmektedir.


devamını oku...
Adres: Beştepe Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi No:56 Beştepe - Ankara

Angora Dans Stüdyosu

Tunalı

Salsa Angora

SalsaAngora grubu 2003 yılında kurulmuş bir gösteri, organizasyon, dans eğitim grubudur. Bünyesinde yerli ve yabancı pek cok danscı ve eğitmen bulunan SalsaAngora grubu çok farklı dans türleri ile ilgili olarak bu güne kadar pek çok başarılı organizasyon düzenlemiş ve konusunda Türkiye'de bir ilk olmayı başarmıştır.

2003 yılında Kıvanç GÜR, Deniz ŞAYLAN, Ercüment MERGEN, Elif KARAHAN, Muzaffer GÜR tarafından kurulan SalsaAngora şu anda Kıvanç GÜR'ün başkanlığında eğitim hayatına devam etmektedir.Kurulmasından bu yana yaptığı gerek sosyal gerekse kültürel organizasyonlar ile gelişmesini devam ettirmektedir.

2006 yılında Akay caddesi no: 28'de dans stüdyosunu açan SalsaAngora şu anda Türkiye'nin en büyük dans stüdyolarından birine sahiptir. SalsaAngora dans stüdyosu 650 m2 alana yayılmış olup eğitim verilen A Dersliği 170 m2 ve B Dersliği ise Her hafta yapılan farklı etkinlikller ile beraber öğrencilerini hep bir arada tutmayı hedeflemiştir. Aynı zamanda Türkiye Dans Sporları Federasyonu bünyesinde yer alan SalsaAngora'da Kıvanç Gür Türkiye Dans Sporları federasyonu Organizasyon komitesi başkan yardımcılığ, Salsa Hakemliği ve Antrenörlüğü,görevlerini yapmaktadır. 2008-2009 dönemi itibari ile bünyesine yeni eğitmenler katmış olan SalsaAngora 12dans eğitmeni, 18 asistan eğitmeni ve 45 yarışmacısı ile eğitimlerine devam etmektedir.

SalsaAngora Bünyesinde sosyal sınıfların yanında, Salsa,Hiphop,Bachata,Tango,Latin Dansları ve Çocuklar gösteri grupları da bulunmakta ve Yurtiçi Yurtdışı pekçok organizasyonda gösteril

SalsaAngora Grubu haftada 2 defa olacak şekilde; Perşembe günleri Tunus caddesi Newcastle Gate 66, Cumartesi günleri SalsaAngora dans stüdyosu'nda Latin geceleri düzenlenmekte ve Her hafta yine SalsaAngora Dans Stüdyosunda eğitimi verilen dansların pratikleri yapılmaktadır. Öğrencilerine katıldıkları eğitimlerde her 2 ayda bir katılım belgeleri verilmekte ve bu belgeler için özel geceler tertip edilmektedir.

SalsaAngora grubu sene içerisinde yutdışından Avrupa ve Dünya çapında tanınmış hocalar getirterek çeşitli workshoplar ve eğitimler de verdirmektedir.Bu eğitimlere sadece Ankara'dan değil tüm Türkiye'den büyük katılımlar olmakta ve pek çok TV kanalı takip etmektedir.Yeni sezon için de çeşitli latin dans hocaları ile irtibata geçilmiştir. SalsaAngora grubu bünyesinde bulunan yarışmacı çiftler gerek Türkiye gerekse Türkiye dışında yapılan yarışmalarda çeşitli dereceler alarak ülkemizi başarı ile temsil etmişler ve bir çok ödül almışlardır. İlerleyen zamanlarda bu tür yarışmalara daha çok SalsaAngora grubu yarışmacısı katılacaktır.

devamını oku...
Adres: Güvenevler Mah. Güneş Sokak 1/1 - Şili Meydanı Tunalı-Ayrancı-Ankara


Dünya çapında ünlü sanatçılar yetiştiren öğretmenlerimiz ile org müzik aletini çalmak sizin tahmin ettiğiniz gibi ne sıkıcı bir olay oluyor nede çok yorucu bir özellik taşıyor. Sevgili baylar ve bayanlar, org çalmak Ankara org kursu ile artık çok kolay hiç olmadığı kadar kolay olmaktadır. Org ile kendinizi ve yapmak istediğiniz sanatınızı çok güzel bir şekilde icra edebilirsiniz.

Batı müziğinin temellerini oluşturan orgun sesi piyanonun sesi gibi geçek bir ses değildir. Teknolojik bir sese sahip olduğu için sesi gerçek bir ses diye adlandırılmaz. Laurens Hammond' un ilk defa elektrikli orgu yapmasıyla birlikte daha kullanışlı bir hal almıştır. Günümüzdeki gibi olması için baya değişmelere uğramış ve uzun yıllar sonra değişim başlamıştır. İlk olarak hava mekanizması ve borulardan oluşan bir yapıya sahip bir müzik aletiydi.

Org müzik aleti ilk kez 1934'te ABD'de yapılmıştır. Elektronik bir müzik aleti olan org'da ilkel org gibi borular ve hava sistemi bulunmamaktadır. Oluşan sesler elektronik olarak üretilmiştir. Ve o zamandan bu zamana bir sürü değişime uğramıştır.

İçerisinde büyük bir orkestrayı bulunduran bir müzik aleti çalmak isteyen herkesi Ankara org kurslarına davet ediyoruz. Sizlere vermiş olduğumuz eğitim sayesinde çok kısa bir zaman zarfı içerisinde mükemmel bir şekilde hayalini kurduğunuz org müzik aletini çalmayı başarabilirsiniz.