SERAMİKTE TÜRK IŞIĞI SERAMİK KURSU

blog yazısı ekle !

SERAMİKTE TÜRK IŞIĞI SERAMİK KURSU

Ham maddesi insanlar gibi toprak olan, binlerce farklı şekle girebilen toprağın seramiğe dönüşmesi, insanların her türlü kullanım ihtiyacını karşılıyor.

Tarihçesi insanların tarihçesiyle eşdeğer bir uzunlukta olan seramik geçmişten günümüze kadar önemini hiç yitirmemiştir. Tarihi açıdan büyük önem taşıyan bu seramik ilk çağ dönemlerinde sadece çanak çömlek yapımında kullanılmış daha sonrada farklı açılardan ele alınmaya başlanmıştır. Anadolu'da kurulan ilk devletlerden tutun günümüze kadar bütün devletler seramikte büyük sanatlar ortaya çıkarmıştır.




Sıcacık toprağı dokunuşlarıyla şekillendirilen bir tarihi vardır Anadolu'nun. Özellikle İslamiyet'i kabul eden devletlerde özel motifler ile süslenerek daha çok ilgi görmeye başlamıştır. Seramik işleri Türklerin Orta Asya'dan beri kendilerine özgü sanatlarıdır. Toprak sanatları Selçuklular ve Osmanlılarda zirve dönemini yaşamıştır.

Türk çini ve seramik sanatı özellikle 13. ve 21. Yüzyıllar arasında büyük gelişmeler göstermiş ve seramik sanatında mükemmelliği yakalamışlardır.

Angora Dans Stüdyosu

Tunalı

Salsa Angora

SalsaAngora grubu 2003 yılında kurulmuş bir gösteri, organizasyon, dans eğitim grubudur. Bünyesinde yerli ve yabancı pek cok danscı ve eğitmen bulunan SalsaAngora grubu çok farklı dans türleri ile ilgili olarak bu güne kadar pek çok başarılı organizasyon düzenlemiş ve konusunda Türkiye'de bir ilk olmayı başarmıştır.

2003 yılında Kıvanç GÜR, Deniz ŞAYLAN, Ercüment MERGEN, Elif KARAHAN, Muzaffer GÜR tarafından kurulan SalsaAngora şu anda Kıvanç GÜR'ün başkanlığında eğitim hayatına devam etmektedir.Kurulmasından bu yana yaptığı gerek sosyal gerekse kültürel organizasyonlar ile gelişmesini devam ettirmektedir.

2006 yılında Akay caddesi no: 28'de dans stüdyosunu açan SalsaAngora şu anda Türkiye'nin en büyük dans stüdyolarından birine sahiptir. SalsaAngora dans stüdyosu 650 m2 alana yayılmış olup eğitim verilen A Dersliği 170 m2 ve B Dersliği ise Her hafta yapılan farklı etkinlikller ile beraber öğrencilerini hep bir arada tutmayı hedeflemiştir. Aynı zamanda Türkiye Dans Sporları Federasyonu bünyesinde yer alan SalsaAngora'da Kıvanç Gür Türkiye Dans Sporları federasyonu Organizasyon komitesi başkan yardımcılığ, Salsa Hakemliği ve Antrenörlüğü,görevlerini yapmaktadır. 2008-2009 dönemi itibari ile bünyesine yeni eğitmenler katmış olan SalsaAngora 12dans eğitmeni, 18 asistan eğitmeni ve 45 yarışmacısı ile eğitimlerine devam etmektedir.

SalsaAngora Bünyesinde sosyal sınıfların yanında, Salsa,Hiphop,Bachata,Tango,Latin Dansları ve Çocuklar gösteri grupları da bulunmakta ve Yurtiçi Yurtdışı pekçok organizasyonda gösteril

SalsaAngora Grubu haftada 2 defa olacak şekilde; Perşembe günleri Tunus caddesi Newcastle Gate 66, Cumartesi günleri SalsaAngora dans stüdyosu'nda Latin geceleri düzenlenmekte ve Her hafta yine SalsaAngora Dans Stüdyosunda eğitimi verilen dansların pratikleri yapılmaktadır. Öğrencilerine katıldıkları eğitimlerde her 2 ayda bir katılım belgeleri verilmekte ve bu belgeler için özel geceler tertip edilmektedir.

SalsaAngora grubu sene içerisinde yutdışından Avrupa ve Dünya çapında tanınmış hocalar getirterek çeşitli workshoplar ve eğitimler de verdirmektedir.Bu eğitimlere sadece Ankara'dan değil tüm Türkiye'den büyük katılımlar olmakta ve pek çok TV kanalı takip etmektedir.Yeni sezon için de çeşitli latin dans hocaları ile irtibata geçilmiştir. SalsaAngora grubu bünyesinde bulunan yarışmacı çiftler gerek Türkiye gerekse Türkiye dışında yapılan yarışmalarda çeşitli dereceler alarak ülkemizi başarı ile temsil etmişler ve bir çok ödül almışlardır. İlerleyen zamanlarda bu tür yarışmalara daha çok SalsaAngora grubu yarışmacısı katılacaktır.

devamını oku...
Adres: Güvenevler Mah. Güneş Sokak 1/1 - Şili Meydanı Tunalı-Ayrancı-Ankara

By My Art

Eryaman

devamını oku... Adres: Eryaman Mahallesi Çiçek Sokak No:6/A Eryaman - Ankara

Alev Sanat Galerisi

Çayyolu

Alev Sanat Galerisi 2013 yılında Alev SAKINCI tarafından kurulmuştur. Sanata ve sanatçıya verdiği önemle, bugün sanatseverlerin kültür mekânı haline gelmiştir. Sanat'ın ulaşılabilir olmasını kendine misyon edinen Alev Sanat Galerisi, Çayyolu Park Caddesindeki yerinde sanatseverlere daha geniş bir ortamda hizmet vermektedir.
Sanat Atölyesinde Yetişkin ve Çocuklara Desen, Yağlıboy, Suluboya Resim, Seramik, Çini sanat kursları başlamıştır.
Sanat Galerisinde her ay düzenli Sergiler açılmaktadır.

Sergiler ve Sanat Çalışmaları için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

devamını oku...
Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi Park Caddesi 2866 Sokak No:51/A Çayyolu-Ankara


Günümüzde hala seramik sanatını devam ettirmekteyiz ve binlerce şaheser ortaya koymaktayız. Her biri üzerinde farklı farklı geleneksel veya modern çizgiler taşıyıp geleceğe aktarılması bekleniyor. Seramik sanatı ile ilgili aklınıza gelebilecek her türlü soruyu Ankara seramik kursunda uzman öğretmenlerimiz ile giderebilir sizlerde bir seramik ustası olup toprağa şekil vererek harika işler çıkartabilirsiniz.

Toprakla, seramikle uğraşmak insana huzur verir. Tıpkı yağmur sonrası toprak kokusunun verdiği huzur gibi. Maddi manevi her türlü mutluluğu seramik kurslarında bulabilirsiniz. Dediğimiz gibi toprakla uğraşmak huzur, sizleri boğan günlük hayatın stresinden uzaklaşıp kendinize vakit ayırabileceğiniz çok güzel bir etkinliktir.

Seramik kurslarımız ile kendinizdeki yeteneği fark edecek ve maddi çıkarlara dönüştürebileceksiniz. Mimaride kullanılan çok önemli esedir seramik. Boş vaktinizi üretken ve bir o kadarda pozitif düşüncelerle değerlendirmek için sizleri Ankara seramik kurslarına davet ediyoruz. Hayalini kurduğunuz ama bir türlü arayıp da bulamadığınız içinizde bir yara gibi kalan seramikten olan her türlü eşyayı artık siz kendiniz üretebilirsiniz.

Sizler ister Osmanlıdan kalan motifleri işleyerek isterseniz de kendi hayal dünyanızı seramiğe yansıtarak kendiniz ile gurur duyabilirsiniz çünkü siz başarabilirsiniz seramik yapımında bir usta gibi olabilir hatta bir dünya markası haline gelebilirsiniz bunu denemeden bilemezsiniz gelin deneyin görün.